Ce să vizitezi dacă ajungi în Valea Doftanei

La doar o oră jumătate de București sau Brașov, poți să evadezi departe de agitația orașului, într-un loc care-ți taie respirația. Valea Doftanei este cel puțin la fel de frumoasă ca Valea Prahovei și mai are un avantaj important: este o zonă liberă, fără trafic aglomerat.

Așa că nu mai sta pe gânduri, ia-ți gașca și pregătiți-vă de o escapadă memorabilă.

Peisajele sunt parcă din altă lume, străbătute de văile Prahova și Telejean, cu păduri dese și culmi impresionante. Iată ce poți să vizitezi, dacă ajungi în zonă!

Lacul și barajul Paltinu – poate cel mai cunoscut obiectiv din zonă, lacul Paltinu oferă un spectacol de culori: nuanțe de albastru și turcoaz uimitoare.

Masivele muntoase spectaculoase – fie că preferi drumețiile pe munte sau plimbarea cu ATV-ul, pe Valea Doftanei ai parte de trasee extraordinare. Poți să te aventurezi pe culmea Ungia Mare, care seamănă cu o piramidă, Steiasa, Orjogoaia, Radela, Cucioaia, Zănoaga, Baiu Mare sau Baiu Mic.

Pe partea stângă a râului descoperi masivele Negrașul, cu urme de izvoare minerale, Ciopârceni, Vârfu Mare, Secara, Carabanu, Crăițele, iar pe dreapta Prislopul, Lacurile, Rusul și Floreiul, cu o altitudine medie de 1.600 m.

În partea sudică sunt „gâlmele”, măguri împădurite, ușor boltite, care oferă un peisaj minunat: Gâlma Secăriei, Gâlma Crăiței și Gâlmeia.

Băile Minerale Telega – printre primele în Europa în ceea ce privește salinitatea și cu un nivel crescut de clorură, potasiu, calciu sau iod, băile din Telega au o valoare terapeutică însemnată.

Complexul arhitectural medieval Brebu –  declarat cel mai important monument al secolului al XVII-lea din județul Prahova, complexul are casa Domnească a lui Constantin Brâncoveanu, biserica mănăstirii, turnul intrării și zidul de incintă.

Plimbarea cu ATV-ul pe zăpadă

Dacă nu ai experimentat încă plimbarea cu ATV-ul iarna, pe zăpadă, e timpul să o faci! E poate una dintre cele mai spectaculoase plimbări în